Bjørvika, Oslo

Norges største byutviklingsprosjekt i moderne tid - Bjørvika i Oslo. Kranor var med på byggingen i over seks år. Dette var et stort og krevende prosjekt som vi er stolte av å ha fått vært med på.

Totalt 900.000 kvm ble bygget ut i Bjørvika. Området inneholder boliger for ca. 3.000 mennesker og kontorer for ca. 10.000 arbeidsplasser i tillegg til mange forretninger, restauranter, cafèer og mye mer. Oslo S Utvikling sto bak dette prosjektet og de ønsket "å bygge et område i Bjørvika som pulserer, er funksjonelt, miljøvennlig bygget, trygt og visuelt attraktivt".

Fra 2004 var Kranor med på å bygge Operaen, som sto ferdig i desember 2007. Fra 2006 ble Kranor involvert i prosjektet Barcode-konseptet i Opera-kvartalet. Barcode-konseptet kjennetegnes ved at det blir en serie parallelle bygningsstriper med mye luft mellom bygningene, slik at man sikrer innsyn og utsyn i området. Arkitekturen synliggjør åpenhet, teknologi og innovasjon. Dette skaper en ny type nabolag med egen identitet.

Dette var et stort og krevende prosjekt for Kranor. På det meste har vi hatt 6 store tårnkraner i prosjektet samtidig. I 2007 monterte vi den største tårnkranen som ble brukt i utleiesammenheng i Norge, Potain MD485 med 20 tonns maksløft. Siden har det blitt flere kraner av denne type. Flere av kranene hadde en høyde på rundt 100 meter. I tillegg hadde vi også leid ut flere doble Alimak Scando 650.

Beskrivelse
Utleie tårnkraner
Byggetid
2004-2007
Kunde
Vedal Entreprenør AS